Opskrifter på forskellige mousse

Appelsinmousse

3½ blade husblas
1 past. æg
5 spsk. sukker
1 tsk. vaniliesukker
3½ dl. appelsinsaft
2 dl. fløde

læg husblassen i blød i min. 5 min. pisk æg, sukker og vaniliesukker lys og lugtigt. smelt husblassen bland det med appelsinsaften og vend det derefter i æggemassen, stil det på køl i ca. 15 min. hvor det herefter vendes i det piskede fløde.

Hindbærmousse

150 g. hindbær
½ dl. sukker
2 blade husblas
2 dl. fløde

Bland hindbærene sammen med sukkeret, lad dem tø helt op. Læg husblassen  i blød i koldt vand i min. 5 min. Pisk fløden. Vrid vandet ud af husblassen og smelt det, pisk det i hindbærene. Vend massen i det piskede fløde.

Tobleronemousse

200 g. toblerone
2,5 dl. fløde

Smelt tobleronen over vandbad, pisk fløden og vend tobleronen i.

Appelsin/passionscreme

4 passionsfrugter
60 g. sukker
2 appelsiner
2 past. æggeblommer
4½ husblas
1½ dl. fløde

indmaden af passionsfrugterne, sukker og 2 spsk. appelsinsaft varmes lidt (må ikke koge). pres massen gennem en si. pisk blommerne i. rør blandingen tyk over et vandbad. husblassen opløses i 1 dl. varmt appelsinsaft, som herefter tilsættes i massen. lad cremen tykne og pisk imens fløden til skum. når cremen er tyknet vendes det i det piskede fløde.

Chokolademousse

100 g. bitter chokolade
3 past. æggeblommer
1 spsk. sukker
2 past. æggehvider
1½ dl. fløde

smelt chokoladen over vandbad. rør æg og sukker i. pisk hviderne og fløden hver for sig. vend disse i chokolademassen.

jordbær/mascarponemousse

500 g. jordbær
150 g. sukker
4 husblas
250 g. mascapone
2½ dl. fløde
korn fra 1 vanilie stang

kog jordbær og sukker sammen i en gryde. læg husblassen i blød i min. 5 min. vrid det og kom det i jordbærmassen. pres massen gennem en sigte. rør først lidt af mascaponen i, herefter vaniliekornene og tilsidst resten af mascaponen. pisk fløden og vend det i.

Lakridsmousse

2 past. æggeblommer
3 spsk. sukker
2 tsk. rent lakridspulver
1 blad husblas
1½ dl. fløde

Pisk blommerne glatte med sukker og lakridspulveret. læg husblassen i blød i min. 5 min. smelt husblassen og rør det i blommerne. pisk fløden til skum og vend det i blommemassen.





Om mig

Hej hej, Så har jeg fået oprettet mig en blog;-) der vil dog stadig komme nogen ændringer til jeg finder det rigtige layout.. Jeg er mor til 2 dejlige piger på hhv. 3½ og 11½. Jeg arbejder som privat dagplejer i en lille by uden for odense, som hedder Agedrup. I min fritid bruger jeg på, at være meget sammen med min dejlige familie, jeg ELSKER at danse Zumba, og bagning gør jeg en del i, men meget af fritiden går, i perioder, på at bage div. kager, og specielt på kager med overtræk og pynt. Alle mine kage er smurt op med smørcreme eller chees creme og overtrukket med fondant. Alle figur mm. er ligeledes lavet i fondant. Bundene laver jeg selv....I LOVE IT;-) Du skal ALTID være så velkommen til at kontakte mig på lottitdc@hotmail.com Håber du får en dejlig oplevelse ved at kigge lidt rundt på min blog. God tur;-)